Üdvözöllek!

Biacs Eszter vagyok, akkreditált mindfulness meditációs és MBSR tréner.


Tanulmányaimat a Mindful Academy International szervezésében végeztem, ahol 2019-ben, angol nyelven, a TTR1 100 órás nemzetközi képzésen a meditációtanításhoz szükséges elméleti és gyakorlati alapokat sajátítottam el, és az MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction – Mindfulness-Alapú Stresszcsökkentés) tréning oktatására kaptam felkészítést. A képzésem 2020-ben folytatódott a TTR2-es tréninggel, és eljutottam a 200 órás akkreditált tréneri szintre. A képzésem az Mindfulness-based Teaching Assessment Criteria (MBI-TAC) és a UK Network for Mindfulness-Based Teacher Training Organisations setting standards for mindfulness-based teaching és a Good-practice Guidelines for Teaching mindfulness-based courses szerint folyik.A meditációval, mint a tudat irányításának és az önismeret mélyítésének eszközével kb. 8 évvel ezelőtt kerültem kapcsolatba

A nagy találkozást egy cikk jelentette, melyben a világ legboldogabb emberéről írtak. Ezt az embert Matthieu Ricardnak hívják, aki maga mögött hagyva ígéretes párizsi tudós karrierjét a Himalája magaslataira költözve buddhista szerzetesnek állt és szenvedélyesen terjeszti a világban, hogy a meditáció megváltoztatja az agyat és segít abban, hogy az emberek megtalálják a boldogságukat. Ez annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy rögtön megrendeltem többek között a Boldogság művészete és A meditáció művészete című könyveit és belekezdtem a gyakorlásba. Fokozatosan váltam egyre elkötelezettebb gyakorlóvá és érezni kezdtem az életemben a meditáció jótékony hatásait, amiről a könyveiben is olvastam, úgy mint erősödő koncentráció, a jelen pillanat külső és belső tapasztalatainak tudatosabb megélése, nagyobb érzelmi stabilitás, melyek együtt megalapozzák azt a képességet, hogy az ember tudatos döntést hozzon arról, milyen választ ad kihívást jelentő, stresszes élethelyzetekre, ahelyett, hogy automatikus reakciók átvennék felette a hatalmat.

Gyakorlásom során megerősödött bennem az elhatározás, hogy megismertessem másokkal is ezt az utat, amely egy boldogabb, teljesebb élethez vezet, melynek neve: tudatos jelenlét.